Mischellqa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S kym som to len bola v USA?!

Prajem pekne ranko :)
S rozlepenymi ocami si zapinam pocitac a rozmyslam ako pokracovat :) Skoncila som pri panovi Inteligentovi do pocitacov a o nasom odchode do USA.. Tak podme dalej:
Po nie moc dlhom prehovarani som teda nabalachala aj jeho na to, aby si sprijemnil leto v krajine, kde este nebol a kde sa len tak lahko nedostane.. Pre uvedenie do uplnej situacie: isla som tam s "kamaratkou", ktora sa prejavila po 2 tyzdnoch spolocneho byvania v motelovej izbe.. Aj ta tu zohra asi nejaku tu mensiu rolicku :) tak jej dam aj meno, aby sme ju nevolali "kamaratka" ;) dajme tomu slecna Vsadebola ;) Ona vybavovala agenturu,  ktora mimochodom nestala ani za cestu do Bratislavy.. Nasa agentura nebola schopna vybavit nic :) Dokonca som mala urobene papiere na stat Main a to som mala namierene do Wisconsinu.. Keby sa to priamo na letisku kde udeluju viza dozvedel ujo Peciatkar, tak ma asi posle otockou domov.. Uz pri vybavovani a papierovani nastalo plno kiksov, ktore pani Majitelka agentury neriesila cezo mna (sak o mne bezo mna), ale cez slecnu Vsadebola, pricom slecna Vsadebola ma zelenu kartu a agenturu nepotrebovala na nic :) Tak som si ako spravny skorpion par krat vliezla do vlasov s pani Majitelkou agentury a vysvetlila jej asi zaklad na com stavia: JA SOM PLATILA, tak ocakavam, ze MNE DA VEDIET O PROBLEMOCH a nebude to riesit cez 15. osobu.. pani Majitelka agentury bola ale arogantna bratislavcanka, ktorej decko ma americku narodnost, tak si ocividne myslela, ze je nieco viac ako my ostatni uboziaci, co sa tam chceme dostat len na par tyzdnov...
Ale spat od neschopnej agentury k panovi Inteligentovi do pocitacov :) Pan Inteligent do pocitacov ma nesklamal ani tentokrat.. Za mojich chrbtom presvedcil dalsiu osobu - pana Velka hlava a pan Velka hlava sa tiez nenechal dlho presviedcat.. Takze z jedneho privesku sa mi zrazu stali dva a samozrejmostou pre panov Chlapov bolo, ze ja sa o vsetko postaram a ked sa nahodou nepostaram, tak ma slusne pan Inteligent do pocitacov z.ebe, ze sa len valam a nic nerobim :) Po vsetkych stresoch spojenych s vybavovanim a vysvetlovanim panom Chlapom prisiel den D, cas odletu.. wow.. Amerika caka len na mna :) ruzove okuliare som zlozila na Schwechate, lebo tam sa zacala skutocna realita, ktora ma cakala najblizsie 3 mesiace.. Moj let OK, let panov Chlapov - canceled (zruseny)... Stojim pri Check in-e, kruti sa mi cely svet, nepocujem nic, len: Your flight is OK, but mr.Inteligent do pocitacov 's and mr. Velka hlava's flight was canceled..
ja: Why?
Check in: I don't know!
Esteze sme tam prisli o dve hodinky skor a mohla som veselo zacat lietat od informacii k chceck in-u.. Ked som isla za pani Informatorkou a vysvetlila jej o co ide, pozrela na mna s kludom v ociach, ktory znamenal "preco ma zase niekto otravuje?" a este kludnejsim tonom mi povedala: What should I do? (Co by som mala robit?) Mala som co robit, aby mi oci nevyliezli z jamiek.. Jej profesionalny pristup ma fascinoval a zaroven dorazal..
V hlave sa mi krutili len myslienky ako to tam sama zvladnem? Ja nechcem sama cestovat! Stratim sa! Co mam robit?! Stres.. Panika.. Hysteria.. Kiksy.. Nervy.. Aaaaaaaaaaaaaaaa.. toto nemoze byt pravda... :)
Par minut pred odletom im tie lety obnovili.. Tak sme rychlo prasili na nasu branu, nechali sa prehladat a sup do lietadielka plny ocakavani a napatia :)
Z Viedne do Kodane bol nas smer.. Samozrejme som sedela sama separe od panov Chlapov, lebo oni sa jeden druheho drzali ako gayovia a mali z toho naramnu radost :) ja som si s kludom anglicana povedala: sak ja vam to chlapci vratim ;)
V Kodani hodinovy prestup na let do Chicaga.. Pani Chlapi si teda dali v zone: "duty free" male pivo za 3 $ a mohli spokojne nastupit do lietadla.. Lietadlo ale samozrejme meskalo.. sak preco by aj nie :) ked sa nieco moze pokaslat, tak sa pokasle :) Meskanie trvalo vyse hodiny..
Po 8 hodinovom lete cez ocean som zacala rozoznavat kto je american a kto europan v lietadle.. Charakteristika americana: tucny, nevychovany, zafixovane spravanie - co nie je moje, mozem pokazit, hlucny.. ale na druhej strane, vzdy ochotny pomoct s pretvarkou na tvari a usmevom na perach..
Z Chicagskeho letiska sme mali spoj do Madisonu.. Chicago(Ilinois), Madison(Wisconsin), dva susedne staty, ale aj tak trvala cesta 4 hodiny autobusom, ktorym mimochodom cestuju len cisty looseri, negri alebo europania :)
Predtym som uskutocnila telefonat na zle cislo, pre pana Americana, co mal pre nas prist do Madisonu s lamavou anglictinou a neustalym: "I don't understand you, please speak slowly", sme sa nakoniec pochopili a typek cakal kde mal cakat.. To, ze mal v aute drobnochov chrobakov, vsade olej a hudbu pustenu "co to dalo" ma nedokazalo uz rozhadzat, ani to, ze nas skoro zabil svojou rychlostou.... Zaspala som ako bejby.. Zobudim sa a sme v diere zvanej Wisconsin Dells.. Pan American a na prvy pohlad cisty looser si nezabudol vypytat 30 $ za benzin... pre upresnenie, galon tam stal slabe 3 $.. Co z toho vyplyva? :) Ze nas obtiahol :) Nech si ich chudacik uzije a nech si nieco kupi na seba :)
Moje joby zhrniem kazdy samostatne:
1. job - Housekeeping v moteli Flamingo.. Denna napln - umyvat hajzle, vysavat, menit postelne pradlo, uteraky a vzdy s usmevom na tvari pomoct kazdemu ubytovanemu,keby mal nejaky problem.. Ja a pan Inteligent do pocitacov sme boli zohrati.. Ja som mala na starosti kupelnu a zachod, on mal na starosti vyzliekanie postelneho pradla a vysavanie.. Spolu sme ciste pradlo navliekli a mohli ist dalej.. Denno denne - klop, klop.. Housekeeping.. otvorim dvere, neskutocny bordel (o mexikancoch ani hovorit nebudem) a ideme na to.. Pracovna doba zacinala o 9. hod.. my sme ale zacinali o 10, zavreli sa do izby a oddychovali.. urobili si kavu a mohli sa vrhnut do svojich povinnosti za 8 $ na hodinu.. Zakladne pravidlo: "si plateny od casu a nie od vykonu" :)
2. job - Vypomoc v kuchyni. Odbila 16 hodina, sup do druhej uniformy, krajat maso s chlorovymi rukami.. Zakladne pravidlo:"ked padne nieco na zem, tvar sa, ze zem je cista.. ty to jest nebudes!"
3. job - Dish washer.. v pizzerii, ktora bola asi najznamejsia v celej tej diere sa riady tocili ako borovicka na stole Slovakov! Zakladne pravidlo: "Riad umyjem, aj utriem, ale neodlozim.. To urobi niekto za mna, ked sa usmejem.."
Zaver? Comu sa priucil moj priatel pan Inteligentny do pocitacov?
Realita: Zvladol sa naucit slovo OK (po 3 mesiacoch), na vsetko odpovedal OK, vzapati prisiel za mnou s nasratym vyrazom na tvari, ze mam ist za nim/nou a opytat sa ho/jej, ze co mu hovorila, lebo on nic nerozumel, ale na zaver im povedal OK :) Tak som sa teda isla strapnit.. Ved preco nie :) Zahrala som to tak, ze moj boyfriend je tupec, nevie po anglicky a nech mu v buducnosti nic nevesaju na nos.. Neviem.. mozno aj preto, ze nikdy neodporoval a vzdy hovoril len OK si ho oblubil manazer pan Kevin a sem tam mal vyssiu mzdu, hoci sme tam boli vzdy rovnako.. :) Dalsie slovicko, ktore pribudlo do jeho slovnika bolo: showcases (vyklady).. Aj to si zapamatal len preto, lebo dievcinka platena od hucania na ulici vykrikovala, aby sa kazdy pozrel do ich vykladov..
Rozsirujem slovnik:
- towels (uteraky)- denno denne ich pytali na kvanta.. Najma negri.. (niezeby som bola rasistka, ale tam sa zo mna stala :) nie kvoli farbe, ale kvoli sposobu ich spravania voci inym..Maju dlhodobo zafixovane v hlave, ze ked je k nim niekto neprijemny, tak to bude kvoli farbe, ani  naznakom ich nenapadne, ze sa neprijemne voci nim ludia spravaju pre ich aroganciu..
- vacuum cleaner (za dobu co sme tam pracovali ich pokazil asi 5, raz ked sa snazil vycistit klimu, tak ho vysavac stiahol, zacal dymiet, ja ohromena stojim, ze co to robi a s kym to chodim a ked bola cela izba tak akurat zadymena, tak sa na mna rozhucal, ze co tam stojim a cumim na neho.. Mohla som robit nieco ine, ked som bola tak hlboko fascinovana?)
- beer - to bolo najdolezitejsie slovo, aby sa nestratil..
jeho oblubena poloha pri praci? Jedna ruka v bok, druhou sa oprel o stenu, noha cez nohu a pozeral ako sa trapim s obliekanim pradla.. Ked vstal hore ritou a chytili sme sa, tak prisiel do cisto vydrhnutej kupelne a len tak z nudy mi do nej naplul :) neostala som mu nic dlzna :) zobrala som si mydlo a rozdupala mu ho po cerstvo povysavanom koberci.. Aj takuto zabavu sme tam mali pri upratovani..
Pri vypomoci v kuchyni sme si tiez vedeli urobit zabavu :) Bol neskutocne neschopny ist si zobrat nieco na pitie, tak ma denne posielal aj zo 50 krat mu nacapovat colu, sprite alebo inu gebuzinu.. Ked ma to uz nebavilo, tak som mu do pol litraka naliala z kazdeho trosku, zamiesala slamkou a s usmevom na tvari sledovala jeho vyraz na tvari :) Nozikmi sme sa jeden druhemu vyhrazali takmer kazdy den pri krajani kuracich prs :) Ach.. chyba mi to :)) Ponorkova choroba sa prejavovala ako sa len mohla a kde sa len mohla.. Jeden den ma obvinil, ze som mu stratila pas, tak mi vyhadzal cely kufor :) ja som urobila to iste s jeho :) to mu nestacilo, tak musel obratit aj postel hore nohami :)) to som uz nezvladla a zacala sa smiat.. potom sa ten pas nasiel, samozrejme ze pan Inteligent do pocitacov si ho niekde sam zalozil a hodil to na mna.. Tak sa urazil, odkracal s hrdou hlavou do mesta.. Ja som isla o hodinu tiez, stretli sme sa nahodou pri kniznici ale s tym, ze ja som ho nepoznala a on za mnou prisiel takmer na kolenach, aby som mu odpustila a dala mu cigaretu :))) mala som rada situacie, ked on lizal zem a ja som mu po tej zemi dupala blatom ;)
Hovori sa, ze v USA kazdy skor priberie ako schudne.. Ja som schudla o pat kil a vdaka komu? No predsa pan Inteligent do pocitacov mal svoju teoriu:"neprisiel som sem peniaze minat, ale zarabat.. naco ti je chleba?" :)) Na letisku v Budapesti ma mamca s ociakom takmer nespoznali, celi vystresovani na mna cakali o hodinu viac ako mali, stresovali, ze kde sme, ci sa lietadlo nezrutilo a pritom pricina bola taka jednoducha :) povedala by som skor, ze bezna.. Ujo Pilot zle zaparkoval lietadlo, tak sme este pol hodku museli sediet v lietadle, kym sa trafil presne :))
Ale aby to nevyzeralo, ze to bolo cele pesimisticke.. to nie.. ja som sa tam fakt bavila :) taketo chvilky na nas prisli len sem tam :) nic to ale nemeni na fakt, ze po navrate som sa s nim rozisla.. Preco? Pre svoje dobro..
Zapis do dennicka v prvy den - mam ho na haku, ozrana pri sebe nepotrebujem..
Den druhy - stale ho nepotrebujem!
Den treti - zacina mi chybat..
Den stvrty - ma moje cislo!
Den piaty - preco nezavola?
Den siesty - mam mu zavolat ja?
Den siedmy - kde som urobila chybu?
Den osmy - hlboka depresia... chyba mi.. milujem ho.. chyba mi ten jeho velky nos a velka huba a debilizmus..
Den deviaty - hlboka depresia sa prehlbila este viac.. drzi ma len moja sestra a pan Naj..
Den desiaty - dozvedam sa, ze on za mnou tak "hlboko smutil", ze uz ma novu priatelku :)
Zapis do dennicka zvyrazneny cervenou farbou a tri krat podciarknuty - je to vsivavy hajzel a pride den D, ked mu to vsetko vratim!
Den XY - spoznavam niekoho noveho :) Srdce je stale otrasene a este stale nezlepene, ale ako zabava posluzi pan Bum Bum vhod... ale to az nabuduce ;)

snad zaciatok.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Mischellqa
    ... mam zmiesane dojmy
    publikované: 27.04.2007 13:36:00 | autor: nujoshi (e-mail, web, autorizovaný)
  2. wisconsin
    ahoj ..xcem sa ta spytat.v juni odchádzam do usa. konkretne do strediska wisconsin dells. aj sa tesim aj mam obavy ako tam bude... bojim sa ci to nebude len o praci, chcem si tam i trosku uzit tej amerikyx...mohla by si mi napisat na mail..ci tam bude aj volno na relax a zabavu? budem robit house keeping, dakujem, martin..
    publikované: 20.05.2007 17:44:56 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014