Mischellqa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je tazke byt studentom ;)

Tralalala :)
Osudna chyba v mojom zivote.. Isla som na skolu, ktora ma vobec nebavi a nic mi nedava :) Vsak nie som jedina taka osoba, ktora sa citi divne pri kazdom vstupe do triedy :) Teda.. aby som bola konkretnejsia.. Nie je to az take hrzone.. Mohlo by to byt sto krat horsie.. Sak koniec koncov, nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie ;):
- nemam za jeden semester 13 skusok, ale v priemere len 4-5, co sa da celkom zvladnut, aj ked 3 z toho su dvojsemestralne, k tomu este profilove skusky a 2 z toho skusa zakomplexovany ucitel, ktory si potrebuje dokazovat aky je on mudry a aki sme my hlupucky, ako my nemozeme ovladat veci, co on zvladne lavou zadnou.. Sak on je v praxi len 30 rokov a my mame na konte prax  = 0, bieda, slabota, ubohost :)
- 1 skuska sa sklada z dvoch, mozno aj troch predmetov, podla toho o co ide a ci sa da tych par skript stihnut precitat do tyzdna ;)
- student na nasej fakulte si nemoze dovolit byt ani chory.. Je to smutne, ale je to realita.. 100% ucast povinna! Ak nie, tak dones potvrdenie od lekara.. ALE! nie hocijake! To nejde len tak, ze hop klobaska, zjem ta :) Sak si studentom na vysokej skole, tak sa podla toho chovaj a ked nie, nemas tu co robit, zapisujeme prve A-cko.. Ak nie je potvrdenie od lekara o PN-ke, tak hodina je neospravedlnena.. To musis za panom doktorom, poprosit ho, strapnit sa, lizat zem a mozno aj rit, aby dal papierik, ktory sa bezne studentom nedava.. len za vynimocnej situacie.. Musis studovat na nasej skole :)
- student na nasej fakulte bol oboznameny v prvom rocniku s tym, ze prednasky nie su povinne, len cvika.. ALE, opat je tu to slavne ALE (zivot by bol prilis jednoduchy bez prekazok, tak preco si ich nehadzat pod nohy, ked mozeme ;) ), si predsa studentom, tak by si na prednasky mal chodit, je to predsa tvoja povinnost! Neprides? Sak pockaj ty ubohy student.. Ja ti to zratam pri najblizsom stretnuti, a nech ta Boh ochranuje, ked bude to stretnutie na skuske :)
Podme hlbsie k veci.. K jednotlivym predmetom, ktore sa mi v zivote zidu...
Matematicke modelovanie ekonomickych procesov - vyklad profesora, ktoreho zivotna filozofia je:"do 30 - tky studuj, do 50 - tky zarabaj a po 50 - tke si uzivaj peniaze" alebo "Bud vies vsetko alebo nic" - spat k vykladu profesora:
"T plus, T minus, minus, plus, 3, T, minus... jednoduche.. pochopili ste vsetci? Nechce sa mi to vysvetlovat.."
"Odpisy patria do variabilnych nakladov" (??????????)
Hospodarska uprava lesov:
Profesor na cvikach - dalsi zo zakomplexovanych typkov, ktori nenavidi vsetkych, ktori su mladsi od neho..
Vyklad - " je to velmi jednoduche, len musite davat pozor na induktivny etat, tazbove ukazovatele, vysku obnovnej tazby, vyrovnanie vysky obnovnych tazieb, empiricke tazbove percenta, etat vychovnej tazby" a tak dalej a tak dalej.. bla bla bla.. Tak tato skuske je este len predo mnou, ale ked ju zvladnem, tak nech mi pisu diplom a som za vodou :)))
Vypoctova technika - predmet, ktory sa mi zide, ale nie v rozmedzi, ze mi ukazali to, co som uz davno vedela - pracovat vo worde a exceli a vo windowse (vypnut, zapnut pc)
profesor - kazde rano zaparkoval bicykel pred skolu, zhltnute pravitko ale nevybral ani ked z neho zosadol.. cudny postoj tela..
Vyklad na cvikach - "vy ste nemozni!!! Naucte sa pisat na klavesnici!!! Nebudem tu na vas cakat!!!.. Ako to, ze to nemozes vediet? No poculi ste uz toto? On to nevie!!! HA! On to NEVIE!!!"
Ekonomika lesnictva:
profesor - na sebe vzdy svetrik, ktoreho zips buchal, slapky na nohach a tap tap striedane s cink cink..
Vyklad - "vazeni, prolongujeme.. tap tap..cink cink.. Musi nam to vyjst a ked nevychadza, tak prolongujeme dalej.. cink cink.."
Dendrologia:
Profesor - JA som najmudrejsi! JA viem vsetko! JA som vsetko!
Vyklad - "Fagus silvatica.. moja srdcovka.. nic zlozite.. naucte sa kolko semien ma strom, co, ako, kde, preco, zaco.. Podme dalej,  Acer pseudoplatanus, Acer platanoides, Tilia platyphylla a kvantum inych, ktorych konare, listy a semena musite rozoznat aj o pol noci"
.... Taaaaaaaak.. a tu koncim... Part 2 pride neskor ;) Este som nejake tie predmety, chyby v systeme, profesorov a vedenie nespomenula ;) tak bru noc zatial ;)

skola :) | stály odkaz

Komentáre

  1. Preco?
    Ked je ta skola taka zla, preco si neprerusila studium a nezacala studovat na inej, pripadne pracovat, ak sa ti studovat nechce? Je jednoduche stazovat sa (ako si to urobila ty), je tazke so zivotom cosi urobit a to je prave tvoj pripad, nemyslis? Nie si predsa jedina, ktora chodi do skoly a som si ista, ze mnoho skol je narocnejsich nez ta tvoja... Tak sa konecne zmobilizuj a urob nieco! Tiez studujem (momentalne koncim druhu vysku - tentokrat v zahranici) a garantujem ti, ze to, co je na nasich skolach, je slaby odvar narokov na skola v zapadnych krajinach. A vidis, nestazujem sa. Ako som uz povedala, si jedina, ktora moze spravit vyznamny krok v svojom zivote, tak sups sa do toho! Drzim pastiky :)
    publikované: 04.05.2007 11:15:20 | autor: Katarina (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. katarina
    :)) ja sa nestazujem.. podla mna by bola pekna blbost nechat skolu, ked som uz v 4. rocniku a ked som nato prisla v tretom rocniku, ze aky mame cudny system, tak bolo neskoro nieco riesit ;) ja nehovorim, ze sa mi nechces studovat.. rada sa ucim, ale nie o tych veciach, co som nutena.. Ked skoncim tuto skolu, tak mozno pojdem na druhu, ktora mi da viac ako tato.. ;)
    publikované: 04.05.2007 15:02:11 | autor: Mischellqa (e-mail, web, autorizovaný)
  3. katarina
    to je ono! studovat druhu skolu! sak to je dnes jednoduche! a v zahranici.. ked mas peniaze, taticka podnikatela za sebou, alebo vysukanych par mesiacov ako "aupair" v anglicku :) alebo ta dotuje frajer, alebo nieco :) ona tu len opisuje svoju skolu, tak naco tu inteligentne vysvetlujes co je pre nu dobre a co ma robit? to nikoho nezaujima! :) tak pa pa katka
    publikované: 15.05.2007 18:46:28 | autor: slimacik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014